The English version of the blog: http://astudentofshaman.blogspot.fi/

perjantai 10. tammikuuta 2014

Hulluudesta


Monet ihmiset ajattelevat näkijöistä että heillä on mielenterveydessä vikaa tai että he ovat jotenkin "hulluja". Kysymys kuuluukin että mitä on hulluus? Kaikilla meillä on oma todellisuutemme ja näemme ja koemme asiat eri tavalla. Emmekö ole silloin kaikki hulluja jos elämme oman ymmärryksemme ja todellisuutemme kautta? Kuka sen määrittää mikä on oikea todellisuus? Onko sitä edes olemassa?

Kaikki sielut ovat yksittäisiä olentoja, joilla on omat tietoisuutensa, omat ymmärryksensä asioista. Mikä oikeus joillakin on määritellä toinen hulluksi, vaikka hän näkisi tai uskoisi henkimaailmaan? Onko se joltakin pois?

Nykyihminen on niin pelokas että yrittää sulkea erilaisuuden pois omista silmistään. Esimerkiksi jos ajatellaan alkuperäiskansoja. Onko heille rakennettu mitään ns. hullujen huoneita tai annettu lääkkeitä ennen valkoisen miehen tulemista? Ei. Heidän kulttuurissaan Näkijät=shamaanit eli nämä ns. hullut, ovat olleet suuressa arvossa ja koko kylä on meditoinut hänen kanssaan ja pyytäneet neuvoja. Shamaanit ovat pitäneet kylän energiat harmoniassa/rytmissä jotta tämä on kaikille ollut turvallista. Sama koskee esim. inka- ja aboriginaali kulttuureja.

Nykyihminen on menettänyt yhteyden luontoon. Sen takia ihminen särkee helposti oman rytminsä kaiken kiireen, paineen  ja rahan keskellä, mitä ei ole alkuperäiskansoilla. Ihminen on alttiimpi menemään rikki tänä päivänä ja ihmiset syövät enemmän mielialalääkkeitä kuin koskaan aiemmin ihmiskunnan historiassa.

 Luonnon mukainen voimaantuminen tapahtuu esim. kun kävelet luonnossa. Luonto itsessään tasapainottaa ihmisen omaa rytmiä ja kohentaa mielialaa. Tämä on hyvä vaihtoehto mielialalääkkeille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti