The English version of the blog: http://astudentofshaman.blogspot.fi/

lauantai 16. helmikuuta 2013

Avaavat aineet

Harmikseni olen huomannut kuinka varsinkin nuorten keskuudessa ihannoidaan avaavia huumeita kuten lääkkeet (vahvat lääkkeet), huumeet(mm. kannabis, psykedeelit) ja ne yhdistettynä alkoholin sekakäyttöön. (Alkoholi on myös avaava=juoppohulluus)Tämä on hyvin haitallista keholle ja erityisesti psyykkeelle. Olen tavannut useita henkilöitä jotka ovat itsensä näin avanneet, ja lopputulos on ollut aina tuhoisa. Markolla myös lukuisia vastaavia kokemuksia.

Turhan useat ihannoivat/ selittelevät itselleen että tämä olisi shamanismia. Todellisuus on kaukana siitä. On totta että shamaanit ovat käyttäneet mm sieniä, mutta se on ollut aina hallittua ja tarkoituksen mukaista matkaamista. Aito shamaani pyytää oppilasta ottamaan jotain avaavaa yrttiä, ja silloin shamaani valvoo sitä tilannetta alusta loppuun, kulkee henkikeholla vieressä ja suojelee oppilaan kehoa. Tämä on shamanismia.

Kun puhumme henkisestä kasvusta, se avain siihen on kärsivällisyys. Siihen ei ole oikotietä. Keskimäärin shamaanin ja oppilaan suhde kestää noin 20 vuotta. Siinä ajassa shamaani on kerinnyt valmistaa oppilaan jatkamaan hänen perintöään ja siirtämään sen valitsemalleen ihmiselle.
3 kommenttia:

 1. Nyt kyllä sattui minun ylpeyteen! Miksiköhän tämä kirjoitus minussa herätti niin suurta kiukkua että melkein aloin kirjoittelemaan pilkkaviestiä?

  Taitaa tämäkin kipu ylpeydessäni vaan muistuttaa että turha koittaa seurata mitään tiettyä oppia (kuten tässä tapauksessa "shamanismia") omaa itseä etsiessä. Selvästi minusta ei ole Viralliseksi Shamaaniksi™, ja vain satuttaisin itseni jos yrittäisin sopia shamanismin muottiin väkisin.

  Niinpä niin! Miksi minä tästä kirjoituksesta hermostun? Enhän minä ole shamaanioppilas, vaan ainoastaan shamaanituristi! Yleisemmin aateturisti! Kierrän aatteesta aatteeseen ja keräilen kustakin aatteesta ne opit jotka sopivat omaan estetiikan tajuuni ja jätän loput paikallisille. Shamanismissa on monta hyvää ajatusta minunkin oppimatkamuisto-vitriiniin, eikä minun kannata koko aatekuntaa lytätä vain siksi että siihen ei kuulu viikottainen sieneily :P

  Voispa pistää taas silokit uuttumaan ja heittää huiviin, kun aurinkokin noin kauniisti paistaa eikä ole kiire mihinkään ;D

  VastaaPoista
 2. Ja te todella kuvittelette että on "normaalia" syödä sieniä ja nähdä hallusinaatioita? :D voi taivas soikoon.. menkää oikeisiin töihin ja lopettakaa tuo huumaavien aineiden käyttö... :D

  VastaaPoista
 3. Nyt kyllä jäi epäselväks että miten alkoholi ja vahvat lääkkeet on muka "avaavia aineita" ?

  VastaaPoista